Idari yargıda istinafa cevap süresi

Karşı taraf tebliğ tarihini izleyen otuz gün içinde bu dilekçelere cevap verebilir. Kanun yolu dilekçesine cevap verilmemek suretiyle cevap süresinin dolmasından sonra ya da cevap verilmesinden sonra kararı veren mahkeme, dosyayı dizi listesine bağlı olarak ilgili böl- ge idare mahkemesine gönderir.

Idari yargıda istinafa cevap süresi ne kadar?

YARGILAMADA SÜRELER

İŞLEMMAHKEME / SÜRE
İstinafİki haftaYedi gün
İstinafa Cevapİki haftaYedi gün
Temyizİki hafta*Onbeş gün*
Temyize Cevapİki haftaYedi gün

Istinaf dilekçesine cevap süresi ne kadar?

İstinaf dilekçesine karşı diğer taraf, dilekçenin kendisine tebliğinden itibaren iki hafta süre içinde cevap dilekçesi verilebilir. Dilekçeler teatisi tamamlandıktan sonra dosya usulüne uygun olarak yetkili Bölge Adliye Mahkemesine gönderilir.

Istinafa cevap verilmezse ne olur?

15 gün içinde istinafa karşılık bir cevap dilekçesi verilmezse, karşı tarafın sunduğu itirazın kabul edildiği anlamına gelir. Ancak istinaf dilekçeleri, dava hükmünün gerçekleşmesini durdurmaz.

Temyiz dilekçesine cevap süresi kaç gün?

ı) Temyiz dilekçelerine cevap verme süresi on beş gündür.

Idari yargıda cevap süresi kaç gün?

İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 16. maddesinin 3. fıkrasına göre; davanın tarafları dilekçeler aşamasında kendilerine tebliğ edilen dilekçelere karşı tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde cevap vermelidir.

Idari yargıda süreler ne zaman başlar?

Madde 8 – 1. Süreler, tebliğ, yayın veya ilan tarihini izleyen günden itibaren işlemeye başlar. 2. Tatil günleri sürelere dahildir. Şu kadarki, sürenin son günü tatil gününe rastlarsa, süre tatil gününü izleyen çalışma gününün bitimine kadar uzar.

Istinaf cevap dilekçesine cevap verilir mi?

(1) İstinaf dilekçesi, kararı veren mahkemece karşı tarafa tebliğ olunur. (2) Karşı taraf, tebliğden itibaren iki hafta içinde cevap dilekçesini kararı veren mahkemeye veya bu mahkemeye gönderilmek üzere başka bir yer mahkemesine verebilir.